منوی اصلی

دیرباز، عسکر

اعضای پنجمین دورهکمیسیون آیین‏ نامه، موضوع اصل 108کمیسیون اقتصادیاعضای چهارمین دوره


اینجانب اهل شهرستان  میانه  هستم و تا هفت سالگی مثل بقیه بچه های آن دوران روزگار گذرانیده ، پس از ابتدایی و راهنمایی که دومین سالی بود که نظام سه ساله راهنمایی برقرار شده بود وارد دبیرستان شدم .

 

پس از اخذ دیپلم تجربی در دبیرستان صدر اوحدی وارد حوزه علمیه قم شدم. در این مورد یکی از اهالی مسجدی که در دوران دبیرستان ( دوم وسوم ) به آنجا رفت و آمد داشتم خیلی مصر بود مرا با افکار انقلابی متخذ از تعالیم اسلامی قیام روحانیت در 15 خرداد و مبارزات پس از آن ، مبارزات مردم ویتنام و الجزایر و فلسطین آشنا ساخت بطوری که از سال دوم دبیرستان ضمن مطالعه کتب درسی کتاب های دینی و اجتماعی مطالعه می کردم بدین ترتیب وارد حوزه علمیه قم شدم .

 

از سال سوم تحصیل شروع به تدریس کردم و تمام کتاب های درسی ادبیات عرب را تدریس کردم پس از آن به تدریس لمعه و مکاسب و کفایه مشغول شدم البته پس از گذراندن تحصیل اینها نزد اساتید عالیقدری همچون آیت الله اشتهاردی ، وجدانی فخر ( ره ) ، اعتمادی ، ستوده ( ره ) ، آیت الله العظمی فاضل ( حدود و قصاص ) و آیت الله العظمی تبریزی ( اواسط مکاسب و طهارت ) و آیت الله العظمی وحید خراسانی ( اصول و فقه )

 

ضمنا دروس اشارات و اسفار حضرت آیت الله حسن زاده آملی و جوادی آملی هم توفیق شرکت را به مدت 3 سال داشته ام . ضمن تدریس در دانشگاه تا حدی دروس خارج و تدریس مکاسب و کفایه را ادامه دادم تا آنکه اخیرا عمدتا مطالعات فلسفی دارم  همچنین در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با دوستان عالیقدر در زمینه اقتصاد و فلسفه اقتصاد تحیقاتی داشته ام که منتشر شده است .

 

به گزارش نوای چالدران ، حجت الاسلام دکتر دیرباز در سال 1382مدرک دکتری فلسفه اسلامی را دانشگاه تربیت مدرس تهران اخذ نموده است.

 

وی در حال حاضر ریاست دانشگاه جامع دولتی قم را بر عهده دارد ، که در این مجموعه 8 هزار و 500 دانشجو در حال تحصیل بوده ، 250 هیئت علمی و 400 کارمند وجود دارد ، همچنین بیش از 5 هزار نفر دانشجوی خارجی از اتباع کشورهای پنج قاره بزرگ دنیا در این مرکز علمی در حال تحصیل علم و معرفت هستند.

 

حجت الاسلام دکتر عسگر دیرباز ریاست عقیدتی سیاسی وزارت دفاع ، پژوهش در زمینه فلسفه علم و اسلامی‌سازی علوم و علم اقتصاد ، مسئولیت انجمن معرفت‌شناسی حوزه علمیه قم ، عضویت اتاق فکر سازمان صدا و سیمای مرکز قم ، تدریس در طرح ضیافت اندیشه اساتید و دانشجویان ، عضویت مجمع عالی حکمت اسلامی حوزه علمیه قم را در سوابق خود دارد.

 


کتب تالیف شده :
1 مبانی اقتصاد خرد / پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

 

2. توسعه پایدار / پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
3 فلسفه اقتصاد / پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

 

4. مناسبات دینی و اقتصاد
5 مبانی عقلی احتجاجات معصومین علیهم السلام

 

6. تجرد ادراک در حکمت متعالیه / ( پایان نامه کارشناسی ارشد ) / مرکز تربیت مدرس قم
7. امکان در فلسفه کانت و صدرا / ( پایان نامه دکتری ) / دانشگاه تربیت مدرس تهران

 


مقالات: ‏‏
1 سیری در مثنوی طاقدیس / ماهنامه پیام حوزه / 33
2 عدالت اقتصادی در نهج البلاغه / پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی / دانشنامه علوی
3 عدالت مقایسه ای / فصلنامه حوزه و دانشگاه

 

4. عینیت علمی و نگرش دینی فصلنامه حوزه و دانشگاه

 

5. جستاری در باب امکان / فصلنامه مفید
6 سیری در طاقدیس / پیام حوزه / شماره 33

 


متفرقه: ‏

 

                           
1.  معجم فقهی آیت الله گلپایگانی / تحقیقی / یک سال
2. مرکز تحقیقات دار التقریب / تحقیقی / یک سال

 

3. پژوهشگاه حوزه و دانشگاه / تحقیقی / از سال 71 تا کنون
4. دانشگاه قم / تدریس / از سال 72

 

5. ریاست دانشگاه قم از سال 1391 تا 1401
6.
سرپرستی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323