منوی اصلی

موسوی همدانی، سید ابوالحسن

اعضای دومین دوره

  آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی (دبستانی) فرزند سید محمد در سال 1308 در روستای شورین همدان متولد شد . ظاهرا شهرت اولیه آنها دبستانی بوده که به موسوی تغییر می دهند . بعد در شهر قم سکونت می یابد .
در سال 1339 با حکم آیت الله سید حسین بروجردی به عنوان مبلغ به قروه کردستان مهاجرت می نماید .
سال 1342 به پیشنهاد آیت الله شهاب الدین اشراقی ، داماد حضرت امام خمینی(ره) برای فعالیت های دینی و قرآنی به شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان در استان مرکزی اعزام می گردد و تا سال 1353 به مدت 13 سال در شهر سکونت می یابد .

مردم دیندار و مومن نراق پس از گذشت بیش از نیم قرن همچنان نام و یاد موسوی همدانی را در خاطره خود دارند . جالب اینکه اولین امام جمعه شهر نراق پس از انقلاب آیت الله سید محمد باقر موسوی همدانی است و شهرت " موسوی همدانی" در نراق زبانزد و پر آوازه است .
آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی در مسجد جامع نراق
 مردم وقتی مطلب یا خاطره ای را در خصوص این دو عالم بزرگ برای هم تعریف می کنند باید حتما بگویند موسوی همدانی اولی یا موسوی همدانی دومی .

معظم له تلاش زیادی برای تفهیم مسائل دینی و مذهبی مردم داشت . یک یا دو نفر از روحانیون نراق به واسطه ترغیب و تشویق او به حوزه علمیه وارد شدند .
حضور 13 ساله آیت الله سید ابوالحسن موسوی در شهر نراق باعث گردید تا زمانی که وی در قید حیات بود مرتب یاد و خاطرات خود در شهر نراق را عنوان و مثالی برای مطالب خود بزند .
دو سال آخر یعنی 1352 و 1353 که آقا سید ابوالحسن موسوی در نراق حضور داشت ده سالی از زمان نهضت معمار انقلاب آیت الله سید روح الله خمینی (ره) گذشته بود .
با وجود خفقانی که رژیم پهلوی ایجاد کرده بود و پاسگاه ژاندارمری نراق با دقت فعل و انفعالات را کنترل می کرد ایشان در مغازه حاج حسینعلی هدایتی فرزند محمد (. – 1382) یا اطراف آن با عده ای از مذهبیون روشنفکر مثل حاج احمد قطبی فرزند نصرالله (1276 – 1368) - حاج میرزا منصور قاسمی فرزند محمد (. - 1360) – حاج اسماعیل عباسی فرزند ملا حیدر (1272 – 1359) و... جلسات غیر محسوسی داشت .
به زبان ساده به آنها می گفته که شخصی به نام خمینی در تبعید در حال مبارزه با محمد رضا شاه پهلوی می باشد .
با همه تعلقات خاصی که آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی به نراق و مردمانش داشت در سال 1353 این دیار با برکت را ترک و به تهران نقل مکان نمود . پس از آن به دعوت مردم، سمت امام جماعت مسجد فرشته تهران را پذیرفت .
عشق و علاقه ویژه ای که معظم له به نراق داشت باعث شد قبل و بعد انقلاب اسلامی بارها به این شهر مسافرت نموده و با مردم ملاقات داشته باشد . از طریق تلفن هم مرتب به عده ای از نراقی ها ارتباط برقرار نموده و از حال و احوال مردم مذهبی با خبر می شد .
بسیاری از اوقات نیز مردم نراق به تهران یا همدان رفته و با ایشان ملاقات می کردند . مشارالیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی 1357 ، مامور اجرای فرمان هشت ماده‌ای امام در استان آذربایجان غربی می گردد .
ایشان در تاریخ 10/7/1363 با حکم حضرت امام خمینی (ره) به عنوان نماینده امام در استان و امام جمعه شهر همدان منصوب گردیده و پس از نوزده سال در سال 1382 به علت بیماری و مشکلات جسمی با هدف تقویت جایگاه نمایندگی ولی فقیه در استان استعفای خود را تقدیم آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب می نماید و مجددا به قم باز می گردد .
وی در دوره های دوم و سوم مجلس خبرگان رهبری سمت نمایندگی مردم استان همدان را بر عهده داشته است .
نمایی از سنگ قبر مرحوم آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی
نامبرده در تاریخ 10/8/1386 در سن هفتاد و هشت سالگی در بیمارستان ولیعصر قم به علت سکته مغزی فوت می نماید . پس از تشیع جنازه در قم و همدان در باغ بهشت همدان به خاک سپرده می شود . به همین مناسبت در همدان سه روز عزای عمومی اعلام و روز پنجشنبه مورخ 10/8/1386 در همدان تعطیل رسمی اعلام می شود .

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323